5 hyvää äänikirjaa hyvinvointiasi varten

Nainen kuuntelee äänikirjaa

Äänikirjaa siivittää askeleita siivotessa, juoksulenkillä tai vaikka koiraa pissattaessa. Äänikirjaa voi kuunnella autoa ajaessa ja myös monia työtehtäviä tehdessä. Lasagnen tai korvapuustin tekemiseen kuluu aikaa, mutta et edes huomaa ajan kulumista, jos voit samalla kuunnella kiinnostavaa kirjaa. 

Äänikirjasovelluksista löytyy niin romaaneja, lastenkirjoja kuin vaikkapa hyvinvointiin, ravintoon ja seksuaalisuuteen keskittyviä kirjoja. Äänikirjasovelluksia on lukuisia, ja niihin voi yleensä tutustua ilmaiseksi jonkin aikaa. Ilmainen tutustumisjakso saattaa olla esimerkiksi 14 päivää tai kokonaisen kuukauden – tuona aikana ehtii kuunnella jo parikin kirjaa! Sovelluksesta löytyy yleensä myös e-kirjoja, mitkä sopivat joihinkin tilanteisiin jopa äänikirjoja paremmin.

HPO hintavertailu on helppo tapa tarkastaa, millä sovelluksella on pisin veloitukseton kokeilujakso, kuinka paljon palvelu maksaa tämän jälkeen ja millä kielillä kirjoja on saatavilla. 

Äänikirjasovellus maksaa edullisimmillaan alle 9 euroa kuussa

HPO hintavertailussa voit vertailla BookBeat-, Nextory-, Elisa Kirja- ja Storytel-äänikirjasovelluksia. Sovelluksen lataaminen on ilmaista, ja se vie tilaa pienimmillään vain 16 megatavua. BookBeat on pienikokoisin näistä äänikirjasovelluksista. Elisa Kirja vie jo 24 megatavua, Nextory 33 ja Storytel peräti 37. Toki sovellusten koot vaihtelevat puhelimen mallin ja sovellusversion mukaan, mutta näistä luvuista saa osviittaa.

Kirjat

Hinnoissakin on eroja. Elisa Kirja on edullisin äänikirja- ja e-kirjasovellus. Sen hinta (2 viikon ilmaisen kokeilujakson jälkeen) on 8,99 €/kk. Nextory maksaa kahden viikon ilmaisen testijakson jälkeen 13,99 €/kk, ja BookBeat alkaa laskuttaa 16,90 euroa kuussa heti, kun ensimmäiset kaksi viikkoa ovat kuluneet. Storytel ei tällä hetkellä tarjoa sen pidempää kokeilujaksoa kuin muutkaan äänikirjasovellukset, vaikka sen hinta on kallein. Storytel maksaa 16,99 euroa per kuukausi. 

Ero halvimman ja kalleimman äänikirjasovelluksen välillä on siis 8 euroa kuussa, ja vuodessa tämä tekee 96 euroa. 

Suppein valikoima löytyy Elisa Kirjalta ja BookBeatilta, joilla on molemmilla ”vain” reilu 10 000 kirjaa. Elisa Kirja tarjoaa kirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, BookBeatilla on lisäksi saksankielisiä kirjoja. Nextoryllä on valikoimissaan yli 100 000 opusta, mutta vain suomen ja ruotsin kielellä. Kallein äänikirjasovellus Storytel tarjoa huimat 150 000+ kirjaa, ja molempien kotimaisten lisäksi sillä on myös venäjän-, englannin-, espanjan- ja italiankielisiä kirjoja. Kaikki muut äänikirjasovellukset tarjoavat kirjoja myös lapsille, mutta ei Nextory – se palvelee vain aikuisia ja nuoria. 

5 hyvää äänikirjaa hyvinvoinnista

Minkä äänikirjasovelluksen valitsetkaan, on sillä tarjota kirjoja hyvinvoinnista. Self help-, liikunta- ja ruokavaliokirjoilla on suuri kysyntä. Tässä on esitelty viisi erilaista äänikirjaa sinun hyvinvointiasi varten.

Tommy Helsten: Saat sen mistä luovut

Jos et vielä tunne vuonna 2000 ilmestynyttä klassikkoa, kannattaa se kuunnella viimeistään nyt. Kirja kertoo, miten elämään kannattaa suhtautua, ja miten ihmiseksi tullaan. Helstenin mukaan tie muutokseen löytyy toimimalla päinvastoin, eli turvallisuushakuisen on alettava elää vaarallisesti, ja vahvuutta kaipaavan on ruvettava heikoksi. Kirjan sisältö saa meidät kyseenalaistamaan monet itsestäänselvyytenä pitämämme asiat. 

Jaron Lanier: 10 syytä tuhota kaikki sometilit nyt 

Vuonna 2019 ilmestynyt kirja auttaa meitä havaitsemaan, mitä pahaa sosiaalinen media saa meissä aikaan. Kirjan sanoma on tietenkin se, että sosiaalisen median tilit kannattaa sulkea lopullisesti, mutta kirja auttaa myös tarkastelemaan omaa suhdetta someen kriittisesti, vaikkei voisikaan esimerkiksi työnsä takia lakata sitä käyttämästä.

Auli Malimaa: Onni asuu jo sinussa

Vuonna 2018 ilmestynyt kirja on onnellisuusvalmentaja Auli Malimaan tekemä opas, minkä avulla jokainen löytää oman, ainutlaatuisen tapansa olla onnellinen. Ihmiset voidaan jakaa yhdeksään persoonallisuustyyppiin, ja oman persoonallisuustyypin tunnistaminen vahvistaa itsetuntemusta ja antaa välineitä onnen löytämiseen myös arjessa.

Pirjo Saarnia: Irti makeanhimosta

Ravitsemusterapeutin tekemä kirja vuodelta 2019 auttaa hahmottamaan syyt makeanhimon takana, ja miten makeanhimosta sekä esimerkiksi tunnesyömisestä voi päästä eroon. Liiallinen herkuttelu on yhdistettävissä esimerkiksi masennukseen, joten karkkihammas olisi hyvä saada pysymään aisoissa.

Satu Pihlaja: Aikaansaamisen taika – Näin johdat itseäsi

Miten päästä alkuun? Miten jaksaa ja ehtiä tehdä kaikki? Kuuntele vuonna 2018 ilmestynyt kirja aikaansaamistaidoista, niin itseluottamuksesi kasvaa. Mielekkäiden tavoitteiden suunnitelmallinen tavoittelu auttaa saamaan oman elämän kuntoon. Itsejohtamistaidoista on hyötyä niin töissä kuin vapaa-ajalla – kirja sopii vaikka painonpudotuksen tueksi!